Chapter 4

Chapter 4

CHAPTER 4 Test Prep questions #2 1. WHETHER A SOUND HAS A HIGH OR LOW________DEPENDS ON THE FREQUENCY OF THE SOUND WAVES. a) Tone b) Amplitude c) Pitch

d) Gigahertz e) timbre 2. LOUDNESS IS DETERMINED BY A SOUND WAVES a) Pitch b) Quality c) Amplitude d) Frequency

e) speed 3. WHEN SOUND WAVES CANNOT BE CONVERTED TO NERVE ENERGY, ONE HAS a) Conduction deafness b) Color blindness c) Nerve deafness d) Damaged anvil, and or stirrup

4. THE ______SENSE ALLOWS US TO ORIENT OUR BODY WITH RESPECT TO GRAVITY. a) Gustatory b) Vestibular c) Olfatory d) Kinesthetic e) analgesic

5. FRED IS A BASKETBALL PLAYER, HIS _______ WILL PROVIDE HIM WITH THE INFORMATION REGARDING HIS BODY POSITION AT ANY GIVEN TIME. a) Temporal lobe b) Pheromones c) Kinesthetic sense d) Basilar membrane e) Motor strip

6. THE SENSE OF SMELL IS ADAPTIVE IN THAT a) It aids in the location of food b) It allows us to detect decaying flesh c) It signals sexual receptivity in some mammals d) Smell can mark the boundaries of a territory e) All of the above are correct. 7. SUPERTASTERS HAVE AN ADVANTAGE

OVER NONTASTERS BECAUSE a) They have a more taste buds for sweet flavors. b) They have fewer taste buds for bitter flavors c) They can easily detect foods that might be potentially harmful. d) They can more easily detect foods that are bitter e) They can have extreme distaste for salty foods. 8. THE CAPACITY OF A PLACEBO TREATMENT TO REDUCE PAIN PERCEPTION IS BELIEVED TO

BE DUE TO a) Release of endorphins b) Inactivation of cells in the occipital cortex c) The release of naloxone in the spinal cord d) Damage by needles to skin receptors e) B and D are correct 9. ________REFERS TO THE FACT THAT WE DO NOT KNOW HOW THE BRAIN COMBINES

FEATURES INTO A SINGLE PERCEPT. a) Gestalt perception b) Combinatory confusion c) Sensorimotor flux d) The uncertainty principle e) The binding problem 10. YOUR DOG HAS BEEN LOST FOR 3 DAYS AND YOU CANNOT STOP THINKING ABOUT HIM. WHEN YOU HEAR

A BARK, YOU ASSUME THAT IT IS FUZZY BECAUSE OF a) Location constancy b) Closure c) The law of common fate d) Bottom up processing e) Top down processing 11. AS A BIRD FLIES TOWARDS YOU, YOU DONT PERCEIVE IT AS GROWING LARGER.

THIS IS PRIMARILY DUE TO a) Perceptual constancy b) Conservation c) Recognition d) Perceptual ambiguity e) The law of Pragnanz 12. A NECKER CUBE IS AN EXAMPLE OF A(N)

a) Ambiguous figure b) Gestalt creation c) Mental set d) Pheromone e) phosphene 13. WHEN YOU WALK THROUGH THE CAFETERIA AT LUNCH, YOU SEE MANY PEOPLE SEATED AT TABLES. YOU PERCEIVE THOSE INDIVIDUALS WHO ARE SITTING

NEAR EACH OTHER AS BEING FRIENDS WITH ONE ANOTHER. YOU ARE DEMONSTRATING a) Law of proximity b) Law of common fate c) Law of similarity d) Law of Pragnanz e) Law of continuity 14. IT MAY TAKE YOUR FAVORITE TEACHER A FEW

SECONDS TO RECOGNIZE YOU WHEN YOU SEE HER IN THE GROCERY STORE. THIS EXPERIENCE ILLUSTRATE THE IMPORTANCE. a) Perceptual sets b) Context c) Closure d) Contiguity e) Common fate

THE VISUAL CLIFF CREATED BY GIBSON AND WALK WAS DESIGNED TO TEST INFANTS ON a) motor abilities b) Gestalt principles c) Depth perception d) Sensory adaptation e) Sensory overload

1. C 2. C 3. A 4. B 5. C 6. E 7. C 8. A 9. E

10.E 11.A 12.A 13.A 14.B 15.c

Recently Viewed Presentations

  • Probability Sample Space Diagrams Sample Space  A Sample

    Probability Sample Space Diagrams Sample Space A Sample

    Probability Sample Space Diagrams Sample Space A Sample Space is a LIST of all possible outcomes. A Sample Space Diagram is a TABLE which shows all the possible outcomes of a scenario. e.g. Sample space diagram for rolling a die...
  • Module de formation 1.5 OPEN DATA Promouvoir la

    Module de formation 1.5 OPEN DATA Promouvoir la

    Les données ouvertes possèdent un grand potentiel pour créer de la valeur sociale et économique. Slide . Les développeurs / entreprises intègrent des données dans des applications (services) Les administrations publiques partagent des données en ligne . Les citoyens /...
  • Controlling for Transactions Bias in Regional House Price Indices

    Controlling for Transactions Bias in Regional House Price Indices

    (Conference in Honour of Pat Hendershott, Ohio, July 2006) Controlling for Transactions Bias in Regional House Price Indices Gwilym Pryce & Philip Mason
  • Naval Weapons N205 - USNA

    Naval Weapons N205 - USNA

    Earth-Sun Geometry. The earth's axis is tilted at an angle of ~23.5° (why we have seasons) Boreal (N.H.) Winter Solstice (~21 Dec) Sun directly overhead Tropic of Capricorn
  • NF04 Modélisation numérique des problèmes de l'ingénieur

    NF04 Modélisation numérique des problèmes de l'ingénieur

    La forme élémentaire s'écrit alors : Si f =f(x,y), on considèrera : Pour l'élément T3, la matrice [B] est composée de constantes, d'où : Avec : Traitement des termes de contour : Neumann La ou les conditions de Neumann sont...
  • Exotic Options and Other NonStandard Products

    Exotic Options and Other NonStandard Products

    Types of Exotic Options continued. Binary options. Lookback options. Shout options. Asian options. Options to exchange one asset for another. ... Exotic Options and Other NonStandard Products Subject: Fundamentals of Futures and Options Markets, 9e
  • New Mexico Broadband ProgramBasic Computer Skills

    New Mexico Broadband ProgramBasic Computer Skills

    Basic Computer Skills. Learning Objectives. Acquire introductory familiarity with basic computer parts, terms, and functions. In this module, you can expect to learn the following skills and tasks: First, you will develop a familiarity with basic computer terminology.
  • Tithing: An Obedient Response to a Gracious God

    Tithing: An Obedient Response to a Gracious God

    Listen for a promise. Malachi 3:10b-12 (NIV). Test me in this," says the LORD Almighty, "and see if I will not throw open the floodgates of heaven and pour out so much blessing that you will not have room enough...